Palaa kohteeseen Tapahtumakalenteri

Holin seminaarit

Historian Opiskelijain Liiton toiminnan näkyvimmän osan muodostavat vuosittain eri kaupungeissa järjestettävät syys- ja kevätseminaarit, joiden tarkoituksena on esitellä jäsenistölle jotakin historiantutkimuksen aihepiiriä tai teemaa sekä usein esitellä järjestäjäkaupungin erityisosaamista tällä saralla. Seminaareissa on usein läsnä myös liiton yhteistyökumppaneita, kuten ammattiliittoja, jotka tarjoavat historian opiskelijoita hyödyttävää työelämätietoutta. Varsinaisen akateemisen osan lisäksi seminaarit sisältävät rentoa tutustumista toisiin historian opiskelijoihin ja heidän opiskeluympäristöihinsä.

Jäsenjärjestöjen opiskelijoiden lisäksi myös muut nykyiset ja entiset historian opiskelijat sekä historiatieteen harrastajat ovat tervetulleita liiton seminaareihin.

Seminaarin aiheesta, sisällöstä ja käytännön järjestelyistä päättää järjestäjäkaupungin ainejärjestö(t) parhaaksi katsomallaan tavalla. Liitolla on tapana tukea seminaaria taloudellisesti. Vakiintuneen kiertojärjestyksen mukaan kevätseminaarin järjestää puheenjohtajuudestaan luopuva kaupunki ja syysseminaarin toteuttaa liiton tuleva puheenjohtajakaupunki. Puheenjohtajavastuun saava kaupunki ikään kuin esittelee itsensä jäsenistölle syysseminaarissa ja puheenjohtajuutensa luovuttava kaupunki päättää kautensa kevätseminaarissa. Syysseminaarin järjestäjäkaupunki ottaa puheenjohtajavastuun itselleen kevätseminaarissa järjestettävässä liiton vuosikokouksessa.

 

Holin tulevat puheenjohtajakaupungit ja seminaarit: 

Puheenjohtajakaupunki Kevätseminaari Syysseminaari
Turku 2018 Jyväskylä Tampere
Jyväskylä 2019 Turku Helsinki
Helsinki 2020 Jyväskylä Oulu
Oulu 2021 Helsinki Joensuu
Joensuu 2022 Oulu Tampere
Tampere 2023 Joensuu Turku
Turku 2024 Tampere Jyväskylä

Menneet seminaarit

Syysseminaari Tampereella 2018

Suomen sisällissota oli lyhyt ja verinen episodi Suomen historiassa, mutta se ei ole vain Suomen historiaa, vaan osa suurempaa kokonaisuutta, joka oli käynnissä maailmalla. Miten ylikansalliset voimat vaikuttivat sisäisten ongelmien kriisiytymiseen ja eskaloitumiseen niin Suomessa kuin ulkomailla? Tähän ja moneen muuhun kysymykseen haetaan vastausta Historian Opiskelijain Liiton syysseminaarissa Tampereella 16. – 17.11. Tampere oli sata …