Seminaarit

Historian Opiskelijain Liiton toiminnan näkyvimmän osan muodostavat vuosittain eri kaupungeissa järjestettävät syys- ja kevätseminaarit, joiden tarkoituksena on syyssemma 3 jkl 12esitellä jäsenistölle jotakin historiantutkimuksen aihepiiriä tai teemaa sekä usein esitellä järjestäjäkaupungin erityisosaamista tällä saralla. Seminaareissa on usein läsnä myös liiton yhteistyökumppaneita, kuten ammattiliittoja, jotka tarjoavat historian opiskelijoita hyödyttävää työelämätietoutta. Varsinaisen akateemisen osan lisäksi seminaarit sisältävät rentoa tutustumista toisiin historian opiskelijoihin ja heidän opiskeluympäristöihinsä.

”Radicalizing matters: The Second Industrial Revolution and the emergence of Finnish terrorism”, Prof. Mats FridlundJäsenjärjestöjen opiskelijoiden lisäksi myös muut nykyiset ja entiset historian opiskelijat sekä historiatieteen harrastajat ovat tervetulleita liiton seminaareihin.

Seminaarin aiheesta, sisällöstä ja käytännön järjestelyistä päättää järjestäjäkaupungin ainejärjestö(t) parhaaksi katsomallaan tavalla. Liitolla on tapana tukea seminaaria taloudellisesti. Vakiintuneen kiertojärjestyksen mukaan kevätseminaarin järjestää puheenjohtajuudestaan luopuva kaupunki ja kevätsemma 1 tuku 13syysseminaarin toteuttaa liiton tuleva puheenjohtajakaupunki. Puheenjohtajavastuun saava kaupunki ikään kuin esittelee itsensä jäsenistölle syysseminaarissa ja puheenjohtajuutensa luovuttava kaupunki päättää kautensa kevätseminaarissa. Syysseminaarin järjestäjäkaupunki ottaa puheenjohtajavastuun itselleen kevätseminaarissa järjestettävässä liiton vuosikokouksessa.

Puheenjohtajakaupunki Kevätseminaari Syysseminaari
Turku 2012-13 Tampere Jyväskylä
Jyväskylä 2013-14 Turku Helsinki
Helsinki 2014-15 Jyväskylä Oulu
Oulu 2015-16 Helsinki Joensuu
Joensuu 2016 Oulu Tampere
Tampere 2017 Joensuu Turku
Turku 2018 Tampere Jyväskylä

 

Kevätseminaari Jyväskylässä 16-18.3.2018

Kevään 2018 Hol-seminaari järjestetään Jyväskylässä. Tapahtumasta tullaan tiedottamaan kevään aikana lisää Facebookissa ja tällä nettivulla! Kuva on vuodelta 2011, jolloin Holin keväseminaari järjestettiin Turussa. 

Menneet seminaarit