Seminaarit

Historian Opiskelijain Liiton toiminnan näkyvimmän osan muodostavat vuosittain eri kaupungeissa järjestettävät syys- ja kevätseminaarit, joiden tarkoituksena on esitellä jäsenistölle jotakin historiantutkimuksen aihepiiriä tai teemaa sekä usein esitellä järjestäjäkaupungin erityisosaamista tällä saralla. Seminaareissa on usein läsnä myös liiton yhteistyökumppaneita, kuten ammattiliittoja, jotka tarjoavat historian opiskelijoita hyödyttävää työelämätietoutta. Varsinaisen akateemisen osan lisäksi seminaarit sisältävät rentoa tutustumista toisiin historian opiskelijoihin ja heidän opiskeluympäristöihinsä.

Jäsenjärjestöjen opiskelijoiden lisäksi myös muut nykyiset ja entiset historian opiskelijat sekä historiatieteen harrastajat ovat tervetulleita liiton seminaareihin.

Seminaarin aiheesta, sisällöstä ja käytännön järjestelyistä päättää järjestäjäkaupungin ainejärjestö(t) parhaaksi katsomallaan tavalla. Liitolla on tapana tukea seminaaria taloudellisesti. Vakiintuneen kiertojärjestyksen mukaan kevätseminaarin järjestää puheenjohtajuudestaan luopuva kaupunki ja syysseminaarin toteuttaa liiton tuleva puheenjohtajakaupunki. Puheenjohtajavastuun saava kaupunki ikään kuin esittelee itsensä jäsenistölle syysseminaarissa ja puheenjohtajuutensa luovuttava kaupunki päättää kautensa kevätseminaarissa. Syysseminaarin järjestäjäkaupunki ottaa puheenjohtajavastuun itselleen kevätseminaarissa järjestettävässä liiton vuosikokouksessa.

 

Holin tulevat puheenjohtajakaupungit ja seminaarit: 

Puheenjohtajakaupunki Kevätseminaari Syysseminaari
Turku 2018 Jyväskylä Tampere
Jyväskylä 2019 Turku Helsinki
Helsinki 2020 Jyväskylä Oulu
Oulu 2021 Helsinki Joensuu
Joensuu 2022 Oulu Tampere
Tampere 2023 Joensuu Turku
Turku 2024 Tampere Jyväskylä

Kevätseminaari Jyväskylässä 16-18.3.2018

Historian opiskelijoiden liiton perinteinen kevätseminaari tulee taas yhtä varmasti kuin Matti Nykänen mäkihyppytornista. Seminaarin teemana on alkoholi, jonka moninaiseen historiaan on mahdollisuus tutustua Jyväskylässä 16.-18.3. Seminaari alkaa perjantaina vapaamuotoisemmalla ohjelmalla ja jatkuu lauantaina luento-osuuden ja sitsien, sekä illanvieton merkeissä. ”En minä ihan selvin päin kompuroinut, vaan alkoholilla oli osuutta asiaan.” Matti Nykänen Perjantain ohjelma alkaa …

Menneet seminaarit