Ordförandes hälsning 2022

Hälsningar från årets ordförande stad Joensuu och från den 52-åring Varnitsa r.f. som tar hand om ordföringen under året 2022!

Epidemiläget påverkar fortfarande verksamheten i både ämnesföreningar och HSF. Förra hösten fick vi fira höstseminarium närvarandei Joensuu och jag hoppas att vi skulle kunna göra det samma med vårseminariumsom ordnas i Uleåborg. För mig var höstseminarium den första HSF evenemang som jag fick delta i.

Under de senaste åren har HSF styrelsens största mål varit att förbättra sin synlighet i ämnesföreningar och detta års styrelse ska fortsätta på samma linje.

Under de senaste åren har HSF styrelsens största mål varit att förbättra sin synlighet i ämnesföreningar och detta års styrelse ska fortsätta på samma linje. På grund av korona har verksamheten ordnats mestadels via zoom och det kan vara en orsak till att HSF har varit lite obekant och avlägsen. Hoppas att läget skulle så småningom återvända till normal och vi skulle kunna utnyttja våra medlemfördelar i museer också. Och naturligtvis att vi skulle kunna lära känna varandra i seminariet och på kryssningen som HSF ordnar!

Som förut skulle vi gärna höra studenternas åsikter och idéer om hur vi skulle kunna förbättra HSFs synlighet och verksamhetens mångsidighet!

Stor tack till Tiima för sista året och till styrelsen 2021 för hjälpen och tipsen om hur vi får i gång verksamheten för kommande året! Önskar att vi medlemmar i HSF skulle kunna få träffa varandra personligen och inte bara på distans!

Hanna Valtonen, ordförande för Historiestuderandenas Förbund r.f.

Pj [at] hol.fi

(Fri översättning av originalet)