Palaa kohteeseen Hallitustyö

Hallitus kaudella 2018

Holin puheenjohtaja: Tanja Laimi (Kritiikki ry)

”Heippa! Olen Tanja ja toimin tänä vuonna Historian opiskelijain liiton puheenjohtajana. Opiskelen itse Turun yliopistossa Suomen historiaa jo viidettä vuotta. Olen suorittanut opinnoissani niin opettajan pedagogiset, valtio-oppia, yleistä historiaa, sukupuolentutkimusta, monikulttuurisuutta ja hajanaisesti myös muitakin aineita.

Historiassa minua kiinnostaa erityisesti sukupuoliroolit ja niiden ilmeneminen. Kandidaatin tutkielmassani tutkin miesten tasa-arvoa ja sukupuolirooleja 1960-luvun Suomessa. Jatkan samaa aihetta myös pro gradu -tutkimuksessani.

Holissa minua kiinnostaa mahdollisuus matkustaa ympäri Suomea, tutustua historian opiskelijoihin muualtakin kuin omasta ainejärjestöstä ja saada mahtavia uusia kokemuksia. Tehdään vuodesta 2018 mahtava! ”

Yhteystiedot: pj[at]hol.fi  tai tanlai[at]utu.fi

 

Holin varapuheenjohtaja: Hanna Juhola (Tosine ry)

 

”Moikka! Olen Hanna, kolmatta vuotta Jyväskylässä historiaan opiskeleva helsinkiläinen. Tänä vuonna toimin Holissa varapuheenjohtajana, ja vastaan kevään Hol-seminaarin järjestelemisestä.

Historiassa minua kiinnostaa erityisesti sukupuolihistoria sekä erilaiset tasa-arvoon liittyväy kysymykset. Kandini käsitteli naisten ansiotyömahdollisuuksia Helsingissä 1800-luvun lopulla. Sivuaineina opiskelen pääasiassa yhteiskuntatieteitä.”

Yhteystiedot: hanna.s.juhola[at]student.jyu.fi

 

 

Holin sihteeri: Marjaana Tuominen (Kritiikki ry) 

 

 

”Moikka moi, Mä olen Marjaana Kritiikistä ja tänä vuonna oon Holissa sihteerinä. Viime vuosi tuli mentyä varapuheenjohtajan hommissa, mutta tälle vuodelle on luvassa ihan uudet tuulet. Mä olen se tyyppi, joka kirjottelee pöytäkirjat ja latailee niitä sitten tänne nettisivuille, jahka ne on saanut asianmukaisesti hallitukselta siunauksen.”

Yhteystiedot: marjaana.h.tuominen[at]utu.fi

 

 

 

Holin taloudenhoitaja ja tiedottaja : Juho Kankare (Kritiikki ry)

”Moi! Olen Juho ja opiskelen kolmatta vuotta Suomen historiaa pääaineenani Turun yliopistossa. Vaikka unelma ammattini on olla tulevaisuudessa se kaikkista mielenkiintoisimman oppiaineen opettaja, niin tässä odotellessa toimin tämän vuoden ajan Holin taloudenhoitaja ja tiedottajana. Kyseinen pestiyhdistelmä takaa minulle ainakin erittäin hyvät mahdollisuudet velkojen karhuamiseen. 

Historiassa mielenkiintoni on aina ollut rajaton eli kanssani voi keskustella niin aiheesta kuin sen vierestäkin löytyvistä asioista. Viime aikoina kuitenkin ovat kiinnostukseni tällä saralla pikku hiljaa alkaneet rajautua 1900-luvun aktiivisen kansalaistoiminnan ja erilaisten Suomessa toteutettujen rakennusprojektien tutkimiseen.

Lähdin mukaan Holin toimintaan tutustuakseni  historianopiskelijoihin ympäri maata ja edistämään heidän etujaan valtakunnallisesti. Työn sarkaa on paljon, mutta onneksi meillä on nyt juuri oikea porukka sitä tekemässä”

Yhteystiedot: jujkan[at]utu.fi tai tiedottaja[at]hol.fi

 

 

Holin varainhankintavastaava: Tuomas Suihkonen (Polho ry)

 

”Moikka! Olen vantaalainen Tuomas Suihkonen ja opiskelen poliittisen historian maisteriopintoja Helsingin yliopistossa. Toimin ainejärjestössäni Polho ry:ssä Hol- ja kansainvälisyysvastaavana vuonna 2018. Historian Opiskelijain Liiton hallituksessa toimenkuvani on varainhankkija.

Mieltymykseni historiaan on kulkenut mukana läpi elämän ja historian kiinnostuksenkohteita on laidasta laitaan, kuten Kekkonen, Neuvostoliitto ja kylmä sota. Vahvuusalueeni historiassa ovat kuitenkin Suomen sisällissota ja ammattiyhdistysliike. Museoita pidän elämän suolana ja omaisuuteni käsittää lähinnä historiankirjoja. 

Historiasta oppineena ja Nykäsen Mattia lainaten ”Ennen oli poliisit sentään poliiseja ja laivat rautaa. Nyt on poliisit peltiä ja laivat mitä lie lasikuitua”.”

Yhteystiedot: tuomas.suihkonen[at]helsinki.fi

 

Holin varainhankintavastaava: Henrik Hämäläinen (Taso ry)

”Hei, olen Henrik Hämäläinen Espoosta ja opiskelen talous- ja sosiaalihistoriaa maisterivaiheessa Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Vuoden 2018 Historian Opiskelijain Liiton-hallituksessa toimin varainhankkijana. Toimin myös oman oppiaineeni Taso ry:n työelämä-, alumni- ja Hol-vastaavana. 

Kiinnostukseni historiassa painottuvat pääasiassa uusimmalle ajalle, mutta keskustelen mielelläni myös aikaisemmista aikakausista. Erityisesti sosiaalihistoria ja psykohistorialliset menetelmät ovat lähellä sydäntäni, vaikka jälkimmäisiä vielä opettelenkin käyttämään. Omaan myös suuren mielenkiinnon Keski-Euroopan historiaa ja antisemitismin tutkimusta kohtaan.”

Yhteystiedot: henrik.hamalainen[at]helsinki.fi

 

 

Holin työelämävastaava: Mikko Järvi (P-klubi)

”Moikka, olen Mikko ja toimin tänä vuonna Holin hallituksessa työelämävastaavana. Opiskelen poliittista historiaa Turun yliopistossa neljättä vuotta ja edustan P-klubia Holin hallituksessa.

Olen keskittynyt opinnoissani kansainvälisiin suhteisiin, Euroopan unioniin sekä Venäjään. Opiskelenkin myös Aleksanteri-instituutin Venäjän ja Itä-Euroopan opintojen VIExpert-maisterikoulussa. Myös Suomen historia etenkin toisen maailmansodan osalta kuuluu itseäni kiinnostaviin aiheisiin.

Lähdin mukaan Holin toimintaan tutustuakseni historian opiskelijoihin ja eri ainejärjestöihin ympäri Suomea. Haluan olla myös mukana aktivoimassa oman ainejärjestöni jäsenistöä osallistumaan Holin tapahtumiin. Nähdään kevään Hol-seminaarissa!”

Yhteystiedot: mikko.j.jarvi[at]utu.fi

 

Holin jäsenetuvastaava: Anniina Yli-Kahila (Kritiikki ry) 

”Hei! Olen Anniina, syntyjäni eteläpohjanmaalainen mutta sittemmin turkulaistunut, kolmannen vuoden yleisen historian opiskelija Turun yliopistosta. Häärään Holin tämän vuoden hallituksessa jäsenetuvastaavana sekä Kritiikin hallituksen edustajana.

Historiassa minua kiinnostavat erityisesti tavallisten ihmisten kokemukset, ja suosikkilähteitäni historian tulkitsemiseen ovat päiväkirjat. Yhtä tiettyä kiinnostuksen kohdetta en kuitenkaan pysty itselleni määrittämään historian valikoimasta, ja saatankin toisena päivänä sivistää itseäni Kreikan mytologialla ja seuraavana keskiaikaisella kirkkohistorialla. Kandini myötä olen perehtynyt naisten rooliin Ranskan vastarintaliikkeessä, ja luultavasti jatkan asiaan syventymistä myös tulevaisuudessa.”

Yhteystiedot: ayulka[at]utu.fi

 

 

Holin hallituksen jäsen: Henrik Järvinen (Patina ry)

 

 

”Moro! Olen Henrik, Patinan HOL-vastaava ja HOL:n hallituksen jäsen. Viime vuoden pööpöilin Patinan puheenjohtajana. Saatan olla hetken aikaa kadoksissa tämän vuoden aikana, sillä olen lähdössä tässä keväällä vaihtoon Bremeniin neljäksi kuukaudeksi. Historiassa mieluisin osa-alue on poliittinen historia, josta kiinnostavimpia aiheita ovat nationalismi, kansallisradikalismi ja muut ääriliikkeet. Lempparimetodini on retorinen analyysi.”

Yhteystiedot: jarvinen.l.henrik[at]student.uta.fi

 

 

 

Holin hallituksen jäsen: Pauliina Koskimäki (Varnitsa ry)

”Hei! Olen Pauliina Koskimäki ja opiskelen neljättä vuotta historiaa Itä-Suomen yliopistossa, Joensuun kampuksella. Alunperin olen Seinäjoelta kotoisin. Olen ainejärjetömme Varnitsan järjestövastaava vuonna 2018. Pääaineeni on Suomen historia ja sivuaineitani ovat opettajan pedagogiset opinnot, yhteiskuntatieteet ja teologia. Historiassa eniten minua kiinnostaa keskiaika, mutta myös poliittinen historia on mielestäni äärimmäisen mielenkiintoista. Varsinkin työläisten poliittinen historia ja heidän taistelunsa oikeudenmukaisuuden puolesta on jo pitkään kiinnostanut minua. Tätä aihetta tulinkin tutkineeksi omassa kandissani.”

Yhteystiedot: paulie[at]edu.student.uef.fi

 

 

 

Holin hallituksen jäsen: Jutta Riepula (Kronos ry)

 

”Hei! Olen Jutta, toisen vuoden opiskelija Helsingin yliopistosta. Luen yleistä historiaa pääaineenani, minkä lisäksi minulta löytyy aikaisempia opintoja mm. kulttuuriantropologiasta ja arkeologiasta. Alun perin olen kotoisin Pohjois-Suomesta, mikä näkyy myös henkilökohtaisena mielenkiintona erityisesti Lapin historiaan. Kandityössäni tutkin tällä hetkellä itsenäisen Suomen poliittista historiaa, mutta kiinnostuksen aiheeni historian parissa ovat laajat. Minua kiinnostavat lukuisat eri aikakaudet ja kulttuurialueet, erityisesti kuitenkin sosiaali- ja kulttuurihistoria sekä keskiaika ja uuden ajan alku.”

Yhteystiedot: jutta.riepula[at]helsinki.fi

 

 

Holin hallituksen jäsen: Sanni Yli-Ojanperä  (Tiima ry)

 

”Hei! Olen Sanni Yli-Ojanperä, Tiiman edustaja HOL:ssa tänä vuonna. Opiskelen toista vuotta historiaa Oulun yliopistossa, mutta älä vain sano että olen oululainen. Moon lapualaanen enkä muuksi muutu. Historiassa kiinnostaa eniten keskiaika, Pohjoismaat ja kulttuurihistoria.

Yhteystiedot: sanniyliojanperä[at]gmail.com

 

 

 

PS. Seuraa Holia sen somekanavien kautta, niin et koskaa missaa mitään liiton huikeista tapahtumista 😉