Palaa kohteeseen Menneet seminaarit

Kevätseminaari Helsingissä 7.3.2015

”Aikamme suuria kysymyksiä ei päätetä puheilla ja enemmistöpäätöksillä… vaan raudalla ja verellä”

”Vahvat tekevät minkä voivat ja heikot kärsivät minkä joutuvat.”

”Jokainen todellinen poliittinen teoria edellyttää ihmisen olevan paha.”

VALHEITA. Niitä meille jaeltiin! Valheita ja petoksia. Saksalaiset kiipeämässä Berliinin muurin yli ilon kyyneleet virraten, Jeltsin seisomassa tankin päällä kuin ylväs puhveli ja EU-arkkitehdit lupaamassa rauhaa ja vakautta. Historian piti päättyä liberaalin demokratian voitoksi. Mutta toisin kävi.Yhdysvalloissa on rotumellakoita ja Venäjä käy sotaa rajoillaan. 60-luku ei loppunut.

Unohdimme, että kansainvälinen oikeus ei ole verta eikä rautaa vahvempi. Eurooppa diskuteeraa, kun Putinin pienet vihreät miehet kävelevät rajojen yli. Suurvallat ovat keskuudessamme halusimme sitä tai emme. Tämä oli suurin valhein kaikista ja sen me kerroimme itsellemme. Halusimme unohtaa menneen maailman, joka tosiasiassa ajoi meistä ohi. Valta ja väkivalta määräävät tulevaisuuden tahdin.

Nyt on tullut tilinteon hetki. Historian opiskelijain liitto kutsuu 7. maaliskuuta koolle suurseminaarin, jossa valtapolitiikasta puhuvat Ohto Rintala, Tiina Airaksinen, Inka Nokso-Koivisto ja Hanna Kuusi. Jos emme voi muuttaa maailmaa, niin voimme vähintään ymmärtää sitä.

Seminaari alkaa lauantaina 7.3. klo 11.00 Tieteiden talolla osoitteessa Kirkkokatu 6. Suuret ja mahtavat meiningit jatkuvat 18.30 sitseillä Satakuntalaisen osakunnan tiloissa osoitteessa Lapinrinne 1 A 8. Samaan aikaan sitsien kanssa järjestetään kaikille avoin illanvietto Uuden ylioppilastalon viidennessä kerroksessa humanistiklusterilla. Sitsien jatkot alkavat samassa tilassa kello 23.00. Sitseille ilmoittaudutaan e-lomakkeella, joka jaetaan myöhemmin Facebook-tapahtumaan. Sitsit kustantavat 13e/11e.

Sitsien Facebook-tapahtuma:
https://www.facebook.com/events/1541675316083326/

Oheistoiminnan Facebook-tapahtuma
https://www.facebook.com/events/1397023637275219/

Majoitus: Ilmoittautuminen majoitukseen hoidetaan oman ainejärjestön Hol-vastaavan kautta. Viimeinen päivämäärä majoitukseen ilmoittautumiselle on 25.2. Majoitus la–su-yöltä kustantaa 20 euroa/hlö.

Liiton vuosikokous järjestetään Uuden ylioppilastalon kolmannessa kerroksessa Marx-huoneessa sunnuntaina 8.3. klo 12.00.

SEMINAARIN PUHUJAT & AIKATAULU

11.00 / Alkusanat

11.15 // Tiina Airaksinen: ”Kiinan matka keskusvallasta suurvallaksi”

12.00 // Ohto Rintala: ”Ulkoministeriön vuosien 1942–1945 sodanjälkeinen suunnittelu ja Yhdysvaltain nousu globaaliksi suurvallaksi toisen maailmansodan aikana”

12.45 / Historiallisen yhdistyksen gradupalkinto

13.15 / Lounastauko

15.00 // Inka Nokso-Koivisto: ”Ptolemaios vai Koraani?
Uskonnon roolista islamilaisen keskiajan maantieteessä”

16.00 // Hanna Kuusi: ”Kylmää sotaa keittiöllä – The Kitchen Debate 1959”

 

YHTEISTYÖSSÄ

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry
http://www.yhteiskunta-ala.fi/


SPECIA
http://www.specia.fi/

Vastaa

Your email address will not be published.