Palaa kohteeseen Menneet seminaarit

Syysseminaari Tampereella 16. – 17.11.2018

Suomen sisällissota oli lyhyt ja verinen episodi Suomen historiassa, mutta se ei ole vain Suomen historiaa, vaan osa suurempaa kokonaisuutta, joka oli käynnissä maailmalla. Miten ylikansalliset voimat vaikuttivat sisäisten ongelmien kriisiytymiseen ja eskaloitumiseen niin Suomessa kuin ulkomailla? Tähän ja moneen muuhun kysymykseen haetaan vastausta Historian Opiskelijain Liiton syysseminaarissa Tampereella 16. – 17.11.

Tampere oli sata vuotta sitten sisällissodan myrskyn silmässä, joten on luontevaa muistaa tätä synkkää vaihetta historiassa juuri Tampereella. Seminaarin luennot ja paneelit tulevat kuitenkin käsittelemään sisällissotaa ja vallankumouksia laajemmin myös maailman mittakaavassa, muistuttaen ettei sisällissota ollut vain Suomen historian synkkä hetki, vaan pieni juonne paljon laajempaa ja synkempää tapahtumaketjua. Oman huomionsa myös saa sisällissodan käsitteleminen julkisuudessa.

Seminaari järjestetään Tampereen yliopiston tiloissa marraskuussa 16. – 17.11. ja on jaettu tuttuun tapaan kolmeen osaan, perjantain iltaohjelmaan, lauantain seminaariin ja iltaohjelmaan, sekä sunnuntain brunssiin ja kokoukseen.

 

Perjaintain 16.11.2018

Perjantaina 16.11 järjestetään myös Patinan legendaarinen Tommy Tabermann runonlausuntailta, jossa  suoraan kultaiselta 1990-luvulta kumpuavana tapahtumana kunnioittaa mestarillista Tampereen yliopistossa opiskellutta runoilijaa, mutta ei ota hänen tuotantoaan liian vakavissaan. Juuri sinä, hyvä lukija, olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan runoutta ja lausuntaa vailla vertaa.

Runonlausuntaillasta ja sen ohjelmasta löytyy lisää infoa tapahtuman Facebook-sivulta!

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, seisoo ja teksti

Lauantain 17.11.2018 ohjelma 

Lauantain varsinainen seminaari järjestetään Tampereen yliopiston päätalon luentosalissa D10. Seminaarin ohjelman ja aikataulu on seuraavanlainen:

10.00 – 10.15 Alkusanat
10.15 – 11.00 Pertti Haapala: Suomen sisällisota: sen syyt ja seuraukset
11.00 – 11.45 Marko Tikka: Vuoden 1918 sota ja väkivalta
11.45 – 12.45 Lounastauko (omakustantainen)
12.45 – 13.30 Jussi Jalonen: Valkoisten voitto osana valtiovallan järjestämiä muistoseremonioita ja poliittista retoriikkaa sekä nyt että näiden satavuotisten valmisteluvaiheessa
13.30 – 14.00 Kahvitauko
14.00 – 14.45 Mervi Kaarninen: Punaorvot ja minä
15.00 – 17 Paneeli: Sisällissota nykyisessä julkisessa keskustelussa.

Lauantain iltaohjelma jatkuu tuttuun ja totuttuun tapaan Hol sitseillä, jotka järjestetään tällä kertaa Tampereen Svenska Klubbenilla vallankumous aiheiselle teemalla. Lisää tietoa tapahtumasta on löydettävissä sen omasta Facebook-tapahtumasta!

Kuvan mahdollinen sisältö: ainakin yksi henkilö, ihmiset seisovat, parta ja teksti

 

Sunnuntain 18.11.2018 ohjelma 

Sunnuntaina seminaarin virallinen ohjelma on päättynyt ja päivä kuluukin omaa vointia ja maailmaa parantaen omakustantaisen brunssin ja Holin hallituksen kokouksen äärellä. Kokous alkaa klo 12:00 Plevnassa (Itäinenkatu 8). Tervetuloa siis seuraamaan ja tutustumaan yhdistyksen toimintaan!

 

Seminaarin majoitus

Yöpaikkaa tarvitsevilla on mahdollisuus majoittua Dream Hostelliin (https://www.dreamhostel.fi/.) Majoittuminen tapahtuu 4 ja 6 hengen huoneissa ja hinta tulisi olemaan yöltä noin 20-30 euroa henkilöä kohden. Hinta tarkentuu myöhemmin, kun majoittajien määrä selviää. Ilmoittautuminen Dream Hostell majoitukseen tapahtuu Hol-seminaarin ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli tulee jotain kysyttävää majoituksesta, voitte olla yhteydessä allekirjoittaneeseen esimerkiksi täällä Facebookissa tai lähettää sähköpostia osoitteeseen Etelamaki.Tiia.M(at)student.uta.fi.

Seminaarin yhteyshenkilöt

Jos teille herääseminaarista kysyttävää käytännöistä tai muista asioista, yhteyttä voi ottaa Patinan Hol-vastaavaan Henrik Järviseen tai varahenkilöön Juho Aarikkaan. Yhteystiedot löytyvät Patinan internetsivuilta osoitteesta www.patinary.com