Palaa kohteeseen Menneet seminaarit

Kevätseminaari Joensuussa 18.3.2017

Henkilön Susanna Koivistoinen kuva.

Varnitsa ry toivottaa teidät tervetulleiksi Historian Opiskelijain Liiton kevätseminaariin Joensuuhun 17.-19.3.!

Suomi juhlii tänä vuonna itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta ja mikäpä olisi parempi tapa kunnioittaa satavuotiaan Suomen historiaa, kuin seminaari Suomesta toisessa maailmansodassa, sodassa jossa Suomen itsenäisyys oli vaakalaudalla. Aiheesta on paikan päällä puhumassa niin sotahistorian asiantuntijoita kuin itse sodan kokeneita. Seminaarissa kuullaan Matti Kososelta luento vakojaakoulun naisista jatkosodassa sekä Pasi Tuunaiselta luento maaston ja olosuhteiden hyväksikäytöstä talvisodassa. Sodan sukupolvi -paneelissa kokemuksistaan ovat kertomassa talvisodan jaloista evakkoon lähtenyt Hely Teittinen, rintamalottana toiminut Fanny Mönkkönen, sotaveteraani Paavo Saviaro ja Joensuussa sodan aikana lapsena asunut Jorma Mikkonen.

Seminaari järjestetään Itä-Suomen yliopiston Agora rakennuksen AT100 salissa. Osoite on Yliopistokatu 2 80130 Joensuu. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki historiasta kiinnostuneet!

Seminaarin ohjelma:

Lauantai 18.3.
klo 10:00 Ovet aukeavat + kahvitarjoilu
klo 11:00 Alkusanat + Pasi Tuunainen: Maaston ja olosuhteiden hyväksikäyttö talvisodassa
klo 12:00 Matti Kosonen: Agenttikoulun naiset
klo 13:00 RUOKATAUKO
Klo 14:00 Hol ry:n hallituksen terveiset + gradupalkinnon jako
klo 14:30 Sodan sukupolvi -paneeli: Sodan kokeneiden kertomuksia
klo 16:00 Seminaari päättyy

Seminaarin yhteydessä jaetaan nyt myös ensimmäistä kertaa Hol:n ja Historiallisen yhdistyksen yhteinen gradupalkinto. Gradupalkinnon tulee jakamaan Suomen historian professori Kimmo Katajala.