Palaa kohteeseen Tapahtumakalenteri

Holin seminaarit

Historian Opiskelijain Liiton toiminnan näkyvimmän osan muodostavat vuosittain eri kaupungeissa järjestettävät syys- ja kevätseminaarit, joiden tarkoituksena on esitellä jäsenistölle jotakin historiantutkimuksen aihepiiriä tai teemaa sekä usein esitellä järjestäjäkaupungin erityisosaamista tällä saralla. Seminaareissa on usein läsnä myös liiton yhteistyökumppaneita, kuten ammattiliittoja, jotka tarjoavat historian opiskelijoita hyödyttävää työelämätietoutta. Varsinaisen akateemisen osan lisäksi seminaarit sisältävät rentoa tutustumista toisiin historian opiskelijoihin ja heidän opiskeluympäristöihinsä.

Jäsenjärjestöjen opiskelijoiden lisäksi myös muut nykyiset ja entiset historian opiskelijat sekä historiatieteen harrastajat ovat tervetulleita liiton seminaareihin.

Seminaarin aiheesta, sisällöstä ja käytännön järjestelyistä päättää järjestäjäkaupungin ainejärjestö(t) parhaaksi katsomallaan tavalla. Liitolla on tapana tukea seminaaria taloudellisesti. Vakiintuneen kiertojärjestyksen mukaan kevätseminaarin järjestää puheenjohtajuudestaan luopuva kaupunki ja syysseminaarin toteuttaa liiton tuleva puheenjohtajakaupunki. Puheenjohtajavastuun saava kaupunki ikään kuin esittelee itsensä jäsenistölle syysseminaarissa ja puheenjohtajuutensa luovuttava kaupunki päättää kautensa kevätseminaarissa. Syysseminaarin järjestäjäkaupunki ottaa puheenjohtajavastuun itselleen kevätseminaarissa järjestettävässä liiton vuosikokouksessa.

Holin tulevat puheenjohtajakaupungit ja seminaarit: 

Puheenjohtajakaupunki Kevätseminaari Syysseminaari
Helsinki 2020JyväskyläOulu
Oulu 2021HelsinkiJoensuu
Joensuu 2022OuluTampere
Tampere 2023JoensuuTurku
Turku 2024TampereJyväskylä

Vastaa

Your email address will not be published.