Palaa kohteeseen Hallitustyö

Hallitus kaudella 2020

Holin puheenjohtaja: Sander Kööbi (Kronos ry)

Pöö! Olen Sander Kööbi, Holin puheenjohtaja 2020. Tänä vuonnahan puheenjohtajuus on Helsingissä, jossa opiskelenkin historiaa kolmatta vuotta.

Historia oli alusta asti suosikkiaineeni koulussa, joten olihan sitä pakko tulla opiskelemaan yliopistoon. Historia tuntuu minusta edelleen samalta kuin hyvä fantasiakirjallisuus, kuitenkin sillä erotuksella, että siinä käsiteltävät asiat ovat tapahtuneet oikeasti ja ovat siksi ehkä kiinnostavampia. Ja onhan tietysti myös tärkeää ymmärtää, miten tähän on tultu.

Suklaajäätelö on paras jäätelö, vaikka Suomessa sitä ei osata tehdä.

Yhteystiedot: pj [at] hol.fi  tai sander.koobi [at] helsinki.fi


Holin varapuheenjohtaja & yritysyhteistyövastaava:   Antti Tornberg (Tiima ry)

Hei! Olen Antti Tornberg. Toimin Historian Opiskelijain Liiton varapuheenjohtajana vuonna 2020. Edustan hallituksessa Tiima ry:tä, joka on Oulun historian opiskelijoiden ainejärjestö.

Historiassa minua kiehtoo erityisesti sen monipuolisuus. Koskaan ei tiedä mitä tulee vastaan.

Jäätelömauista suosikkejani ovat supertiikeri, mango-meloni ja suklaa.

Yhteystiedot: yyv [at] hol.fi tai atornber [at] student.oulu.fi


Holin sihteeri & tiedottaja: Aino Himanka (Kronos ry)

Hei! Olen Aino Himanka, Holin vuoden 2020 sihteeri ja tiedottaja Kronos ry:stä. Esimerkiksi Holin kokouspöytäkirjat, nettisivut sekä sometilit ovat siis minun vastuullani. Opiskelen toista vuotta historiaa Helsingin yliopistossa.

Valitsin historian, koska haluan oppia ymmärtämään maailmaa ja ihmisiä — myös niitä brutaaleja ja synkkiä asioita, jotka usein haluaisi mieluummin unohtaa.

Lakritsijätski on parasta.

Yhteystiedot: tiedottaja [at ] hol.fi tai aino.himanka [at] helsinki.fi


Holin taloudenhoitaja: Juuso Jääskeläinen (Kronos ry)

Moi, mä oon Juuso, Holin taloudenhoitaja vuosimallia 2020! Oon kolmannen vuoden yleisen historian opiskelija Helsingin yliopistossa, omana ainejärjestönä siis Kronos.

Historia siksi, että nykyisyyttä ei voi ymmärtää tuntematta menneisyyttä, sekä kaikki muut parhaat kliseet! Musta tulee joko opettaja tai yleismaailmallinen jokapaikanhöylä.

Käskettiin valita suosikkijäätelömaku, joten valitsin Baked Alaskan. Harmittaa kun sitä ei enää saa mistään, siellä oli jääkarhuja ja vaahtokarkkeja!

Yhteystiedot: juuso.jaaskelainen [at] helsinki.fi


Holin yhdenvertaisuusvastaava: Elisa Pirinen (Kritiikki ry)

Hejsan, olen Elisa ja vuonna 2020 edustan Kritiikkiä Holin hallituksessa. Opiskelen neljättä vuotta Turun yliopistossa ja pääaineenani on Suomen historia. Suoritan tällä hetkellä myös opettajan pedagogisia opintoja. Itselläni on ollut myös taipumus rohmuta muitakin sivuaineita eri tiedekunnista.

Historia on valloittavan mielenkiintoinen tieteenala. Jo pienenä lapsena hurmioiduin kotimuseoista, erityisesti kartanoista, mutta Ateneumia pidin tylsimpänä paikkana ikinä. Enää en ole niin kronkeli taidehistorian suhteen, päinvastoin.

Mango-meloni on kestovarma jäätelömaku ja parhaimmalta se maistuu aurinkoisena kesäpäivänä Förin kyydissä.

Yhteystiedot: eempir [at] utu.fi


Holin hallituksen jäsen: Eetu Aalto (Tosine ry)

Hei! Mie oon Eetu Aalto ja edustan Historian Opiskelijain Liiton hallituksessa Tosine ry:tä, joka on Jyväskylän yliopiston historian opiskelijoiden ainejärjestö.

Innostavat opettajat olivat tärkeä syy siihen, miksi päätin lukion jälkeen lähteä opiskelemaan historia ja nyt onkin jo toinen vuosi menossa.

Suosikkijäätelömaku? Suklaa. Tietysti.

Yhteystiedot: eetu.ea.aalto [at] student.jyu.fi


Holin hallituksen jäsen: Annika Belov (Taso ry)

Hei! Olen Annika ja edustan Talous- ja sosiaalihistorian opiskelijat ry:tä vuoden 2020 HOL-hallituksessa. Opiskelen Helsingin yliopistossa valtiotieteellisen tiedekunnan jännittävässä yhteiskunnallisen muutoksen tutkimusohjelmassa.

Historiassa kiehtoo ennen kaikkea kuinka sitä ei voi paeta – se kun koskettaa niin merkittävästi kaikkea ympärillämme. Tapa, jolla menneisyyden tapahtumat vaikuttavat modernin ajan ilmiöihin tekeekin historiasta jännittävän ja ajankohtaisen. Menneen ymmärtäminen onkin usein myös ensiaskel erilaisten ongelmien ratkaisussa aina aseellisista konflikteista kauppasuhteisiin ja eriarvoisuuteen. Siistiä!

Ja siitä jäätelöstä: en ole maailman suurin jäätelöfani (järkyttynyt kohahdus), mutta sorbetit on aika pop!

Yhteystiedot: annika.belov [at] helsinki.fi


Holin hallituksen jäsen: Veera Kärkkäinen (P-klubi)

Moikka!
Olen Veera Kärkkäinen ja Holin hallituksessa edustan Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:tä eli P-klubia. Opiskelen toista vuotta poliittista historiaa, jonka lisäksi luen sivuaineina valtio-oppia, venäjää sekä johtamista ja organisointia.

Olen kiinnostunut erityisesti kansainvälisistä suhteista, politiikan muutoksesta ja naisnäkökulmasta historiantutkimuksessa.

Suklaajäätelö + aurinko + Aurajokiranta = ❤️

Yhteystiedot: vakark [at] utu.fi


Holin hallituksen jäsen: Maria Mahlamäki (Varnitsa ry)

Hei kaikki! Mie oon Maria Mahlamäki ja toimin HOL:n hallituksen jäsenenä. Oon tämän vuoden Joensuun vahvistus ja ainejärjestönä toimii Varnitsa ry. Mie opiskelen Itä-Suomen yliopistossa nyt neljättä vuotta ja miun pääaine on käsityötiede ja historia on miun sivuaineena.

Mie otin historian sivuaineeksi, koska tiesin tarvitsevani reaaliaineen taideaineen ohelle, ettei pää ihan kokonaan pääse pehmenemään.

Jos miut jossain bongaa niin saa tulla seuraksi, vaikka lakujäätelölle.

Yhteystiedot: mariamah [at] uef.fi


Holin hallituksen jäsen: Miro Leporanta (Polho ry)

Moikka! Mä oon Miro Leporanta, Polho ry:n 2. opintovastaava ja HOL-vastaava.
Opiskelen poliittista historiaa sekä teologiaa Helsingin yliopistossa ja olen molemmista melkein valmis maisteri!

Historia kiinnostaa erityisesti muistin, nostalgian ja nationalismin näkökulmista.

Lempparijätskimaku on ehdottomasti kesäinen mangomelooni!

Yhteystiedot: miro.leporanta [at] helsinki.fi


Holin hallituksen jäsen: Atte Koreneff (Kronos ry)

Hei! Olen Atte Koreneff, Kronoksen edustaja Holin hallituksessa.Opiskelen historiaa Helsingin yliopistossa.

Valitsin historian, koska se on ainoa asia, joka kiinnostaa yli perusteiden.

Suosikkijäätelömaku oli varmaan kinuski-laku kun sitä sai.

Yhteystiedot: atte.koreneff [at] helsinki.fi


Holin hallituksen jäsen: Rony Sakkara (Patina ry)

Moro! Olen Rony ja edustan Holin hallituksessa Patina ry:tä. Kotoisin olen Espoosta ja tällä hetkellä opiskelen Tampereella toista vuotta yleistä historiaa.

Historia oppiaineena siksi, että on välttämätöntä (yrittää) ymmärtää ja tulkita mennyttä aikaa, jotta voimme ymmärtää yhtään mitään omasta ajastamme tai ympäröivästä yhteiskunnasta. Itseä kiinnostaa erityisesti poliittinen historia, aatehistoria sekä tarkemmin ilmiönä muun muassa propaganda. Viime aikoina myös valokuvan historia on kiehtonut, teen tällä hetkellä kandiani kansallisromanttisista propagandavalokuvista!

Esittelyyn pyydettiin kertomaan suosikkijäätelömaku, mutta mielestäni kysymys on liian vaikea ja hyviä vaihtoehtoja aivan liikaa. Vastaan kuitenkin vanilja, sillä yksinkertaisuus on usein kaunista ja moniulotteisempaa, kuin ensisilmäyksellä vaikuttaa.

Yhteystiedot: rony.sakkara [at] tuni.fi


PS. Seuraa Holia sen somekanavien kautta, niin et koskaa missaa mitään liiton huikeista tapahtumista 😉