Palaa kohteeseen Hallitustyö

Hallitus kaudella 2021

Holin puheenjohtaja: Maaria Haikola (Tiima ry)

Yhteystiedot: pj [at] hol.fi  tai mhaikola [at] student.oulu.fi

“Oon Maaria ja opiskelen Oulussa yleistä historiaa neljättä vuotta. Tänä vuonna toimin Historian Opiskelijain Liiton puheenjohtajana. Olkaa reippaasti yhteydessä, jos jokin asia Holissa mietityttää tai teiltä löytyy ideoita Liiton toimintaan.

Hallitusesittelyyn pyydettiin kertomaan paras menovinkki opiskelukaupungista, ja niitähän täältä löytyy monia… Mun henkilökohtainen kulku baaribileissä suuntautuu usein Kaarlenholvin tanssilattialta alas Jumprun puolelle musiikkihuoneeseen, josta mut yleensä löytää soittamasta pianoa tai lauleskelemassa muiden kanssa! Jospa sinne vielä joskus pääsisi kanssaopiskelijoiden kanssa.”


Holin varapuheenjohtaja: Salla Peltonen (Varnitsa ry)

Yhteystiedot: salpel [at] student.uef.fi

“Mä oon Salla, viiennen vuosikurssin opiskelija Joensuun Varnitsasta. Tänä vuonna pyörin Historian Opiskelijan Liiton varapuheenjohtajana, eli pj Maarian varamiehenä. Joensuussa parhaaksi menovinkiksi ränkkäisin näin korona-aikaan urheilubaari Bar Playn, josta löytyy mukava henkilökunta ja paljon erilaisia lautapelejä ja kaupungin parhaat ranskikset! Vuosittain silloin kun pandemiat ei sotke, on myös huhtikuussa meiän varnitsalaisten järjestämät lavatanssit. Siinä menovinkkiä kerrakseen, jos tuohon aikaan tänne itärajalle sattuu eksymään”


Holin sihteeri: Inka Talus (Tiima ry)

Yhteystiedot: inka.talus [at] windowslive.com

“Mä oon Inka ja oon tänä vuonna Liiton sihteerinä eli meikäläine rykäsee kasaan kaikki pöytäkirjat. Opiskelen Oulun yliopistossa neljättä vuotta historiaa ja opelinjalla porskutellaan. Mun lempipaikka Oulussa on ehdottomasti Torinranta, missä on kiva etenki kesäsin istuskella iltaa ja ihailla merta.”


Holin taloudenhoitaja: Markus Niskanen (Tiima ry)

Yhteystiedot: markus-niskanen [at] hotmail.com

“Olen Markus Niskanen, tämän vuoden Holin taloudenhoitaja. Oma ainejärjestöni on Tiima Ry eli opiskelukaupunkini on Oulu. Olen neljännen vuoden opiskelija ja alun perin kotoisin Vantaan urheilu- ja kulttuurikeskuksesta, Korsosta. Menovinkiksi voisin nimetä Pub Kuution. Kuutiossa on hyvä vältellä opiskelua. Se sijaitsee yliopiston läheisyydessä, joten Kuutiossa on hyvä pyörähtää vaikka heti luentojen päätyttyä. Hyvän tunnelman lisäksi Kuutiosta löytyy muun muassa biljardi- ja karaokemahdollisuus.”


Holin blogivastaava: Anna Perälä (Polho ry)

Yhteystiedot: anna.perala [at] helsinki.fi

“Olen Anna ja opiskelen ensimmäistä vuotta Helsingin yliopistossa yhteiskunnallisen muutoksen koulutusohjelmassa. Edustan Holin hallituksessa HY:n poliittisen historian opiskelijoiden ainejärjestöä eli tuttavallisemmin Polho ry:tä.

Menovinkiksi suosittelen ehdottomasti Helsingin mahtavia ulkoilualueita! Esimerkiksi Lammassaaressa voi käydä ihastelemassa kaupunkiluontoa talvisin sekä kesäisin. ”


Holin tiedottaja: Outi Niemi (Tiima ry)

Yhteystiedot: tiedottaja [at] hol.fi tai oniemi [at] student.oulu.fi

“Olen Tiiman edustaja Outi Niemi. Alma materinani on siis Oulun yliopisto, jossa olen opiskellut vuodesta 2017 lähtien. Toimin myös Holin tiedottajana ja olen pääpiru tämänkin sometilin takana.

Hallitustoiminta on minulle tuttua Tiiman hommista jo useamman vuoden ajalta, ja on hauskaa lähteä tekemään sitä myös kattojärjestötasolla! Menovinkkini Perämeren pääkaupunkiin koronan jälkeisenä aikana on ravintola Kaarlenholvin yökerho leveine ikkunalautoineen (joille palan innosta taas päästä raahaamaan pj-Maaria tanssimaan sieltä alakerran Jumprun pianohuoneesta).”


Holin yritysyhteistyövastaava: Karoliina Nurmio (Kritiikki ry)

Yhteystiedot: yyv [at] hol.fi tai krnurm [at] utu.fi

“Moikka!
Oon Karoliina ja toimin tänä vuonna Holin hallituksessa jäsenetu- ja yritysyhteistyövastaavana. Oon tosi innoissani mun pestistä, koska jäseneduissa on paljon kehitettävää!

Opiskelen kolmatta vuotta Suomen historiaa Turun yliopistossa. Mun lempialueita Turussa on kaunis ja historiallinen Tuomiokirkon ympäristö, joten suosittelen sitä menovinkkinäni.”


Holin hallituksen jäsen: Maisa Mattila (Taso ry)

Yhteystiedot: maisa.j.mattila [at] helsinki.fi

“Olen Maisa Mattila, Taso ry:n edustaja. Menovinkki: Kansalliskirjaston kellarit!”


Holin hallituksen jäsen: Rony Sakkara (Patina ry)

Yhteystiedot: rony.sakkara [at] tuni.fi

“Olen Rony Sakkara ja opiskelen yleistä historiaa Tampereella kolmatta vuotta Patina ry:n jäsenenä. Historiassa omiin kiinnostuksenkohteisiini kuuluvat muun muassa aatehistoria, sotahistoria, taidehistoria ja visuaalisuus. Kandidaatintutkintoni on jo viimeisillään, eli syksyllä tarkoitukseni olisi siirtyä maisteriopintojen pariin. Opintojen ulkopuolella lähellä sydäntäni ovat metallimusiikki, roolipelit ja kissat.

Menovinkki Tampereella: Lenin-museo. Historiallisesti hyvin kiinnostava paikka, jossa Lenin ja Stalin kohtasivat vuonna 1905 suunnitellessaan vallankumousta. Lenin-museo tai tutummin “Lenski” on myös mielenkiintoinen kuriositeetti museoiden kentässä, joka jo nimellään herättää kysymyksiä ja ajatuksia. Vahva suositus!”


Holin hallituksen jäsen: Riikka Kyttä (Tosine ry)

Yhteystiedot: riikka.s.k.kytta [at] student.jyu.fi

“Olen Riikka ja edustan HOLissa Jyväskylän yliopiston historian ainejärjestöä Tosinetta. Olen viidennen vuoden opiskelija ja painin gradun kanssa. Jyväskylässä suosittelen kokeilemaan erilaisia teepaikkoja. Löytyy erilaisia kahviloita ja kauppoja, kuten Teeleidi, TakeT, T-House ja Coffea.”


Holin hallituksen jäsen: Jere Törrönen (P-klubi ry)

Yhteystiedot: jktorr [at] utu.fi

“Olen Jere Törrönen, 22-vuotias ja ensimmäisen vuoden opiskelija Turun yliopistossa. Toimin P-klubin ainejärjestössä HOL-vastaavana. Opiskelin viime vuoden avoimessa yliopistossa, jonka myötä pääsin suoraan opiskelemaan toisen vuoden opintoja Turkuun pääaineenani valtio-oppi ja sivuaineenani poliittinen historia.

“Menomestoja” Turusta löytyy kosolti ja varmasti kaikille. Ehdimme ennen koronarajoituksia fuksiviikoilla käymään muun muassa Dynamo Clubissa, joka varmasti kelpaa opiskelijalle. Jos ei ole bilehälinän ystävä, niin Turun linna varmasti tarjoaa mielenkiintoisia kulttuurikierroksia. Ainahan voi paikallisilta turkulaisilta kysyä neuvoa hyvistä paikoista, mutta takuuta en voi antaa sille, että heistä ottaisi mitään selvää.”


Holin hallituksen jäsen: Juuso Jääskeläinen (Kronos ry)

Yhteystiedot: juuso.jaaskelainen [at] helsinki.fi

“Olen Juuso, neljännen vuoden hissalainen Helsingistä, ja edustan Holin hallituksessa Kronosta. Helsingissä kannattaa ehdottomasti tsekata viime kesän uutuutena Senaatintorille rakennettu suurterassi, jossa pääsee nauttimaan pääkaupungin historiallisesti merkittävimmästä miljööstä keskustan parhaiden kahviloiden ja ravintoloiden antimista, siis mikäli se ensi kesänä jatkuu.”


PS. Seuraa Holia somessa, niin sinulta ei jää välistä uusimmat käänteet!