Palaa kohteeseen Menneet seminaarit

Kevätseminaari Tampereella 12.3.2016

Kulttuurien kohtaaminen – HOL-seminaari Tampereella 12.3.2016

Tampereen kevätseminaari oli suuri menestys niin osanottajamäärän kuin tunnelmankin osalta. Ajankohtainen aihe ja mielenkiintoiset vieraat saivat salin ääriään myöten täyteen. Suuri kiitos niin järjestäjille kuin osanottajillekin!

Tampereen semma kevät 2016 (1)

Tampereen semma kevät 2016 (8)

 Kuvat: Essi Turvala

 

Tapahtuman kuvaus:

”Suvakki. Rasisti. Mädättäjä.

Oletko kyllästynyt maahanmuuttokeskustelun tasoon? Kaipaako julkinen keskustelu mielestäsi historiallista substanssia? Vai etkö tiedä, mitä koko jutusta pitäisi edes ajatella?

Ei hätää – Historian Opiskelijain Liiton kevätseminaari 2016 teemalla Kulttuurien kohtaaminen on juuri sinua varten. Tampereen yliopiston historianopiskelijat Patina ry tarjoaa sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden päästä sivistämään itseäsi alan asiantuntijoiden mielenkiintoisten esitelmien parissa. Scientia potentia est – tieto on valtaa, myös tänä mutun luvattuna aikakautena.

Eikä tässä vielä kaikki – myös sinulla on mahdollisuus saada äänesi kuuluviin. Seminaari päättyy nimittäin paneeliin, johon on kiinnitetty nimiä aivan politiikan huipulta saakka. Paneelissa, jonka aihe on ”Ajankohtaisia kysymyksiä maahanmuutosta”, voit sinäkin saada halutessasi äänesi kuuluviin, tai vähintään päästä seuraamaan värikästä debattia. Antaa sanan säilän kalista!

Jos kaikki tämä ei vielä saanut sinua varaamaan matkalippua Tampereelle, tee se heti. HOL-seminaari on paitsi ratkaisu sinua askarruttaviin päivänpolttaviin poliittisiin kysymyksiin, mutta myös mahdollisuus tutustua historianopiskelijoihin ympäri Suomen, sekä tietenkin Suomen Manchesterin teollisromanttiseen kaupunkiin. Patina ry on järjestänyt iloksesi myös iltaohjelmaa, jossa pääset jatkamaan kiihkeää yhteiskunnallista keskustelua ja viimeistään nyt aloittamaan ankaran verkostoitumisen humanistitovereidesi kanssa.

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa!

ELI:

MIKÄ: HOL-seminaari Tampereella
MILLOIN: 12.3. klo 10.45-16, paneeli klo 15-16
MISSÄ: Yliopiston päätalon luentosali d11

SEMINAARI:

10.45 Seminaarin avaus, Patina ry:n alkusanat

11.00-11.45: Pekka Masonen, FT, Tampereen yliopisto: ”Alastomat japanilaiset ja länsimainen katse. Esimerkki kulttuurien kohtaamisen tutkimuksen asenteellisista ongelmista”

12.00-12.45: Aleksi Huhta, tohtoriopiskelija, Turun yliopisto: ”Uhreja vai osallisia? Suomalaiset ja rasismin historia”

Lounastauko ravintola Juveneksessa

14.00-14.45: Miikka Tamminen, FT, Tampereen yliopisto: ”Saraseenejä, hagareenejä vai pakanoita? Keskiaikaisia viholliskuvia islaminuskoisista”

15.00-16.00: Paneeli

PANEELI: ”Ajankohtaisia kysymyksiä maahanmuutosta”

Sanna Marin, kansanedustaja (sd)

Mikko Lahtinen, filosofi ja politiikan tutkija

Tiina Palovuori, Pirkanmaan PS-Nuorten puheenjohtaja, Perussuomalaisten Nuorten järjestö- ja viestintäsihteeri ja PS-Nuorten tuleva toinen varapuheenjohtaja (2016), biotekniikan opiskelija

Ali-Reza Abdali, Kangasalan kunnanvaltuutettu (kok)

Juha Karjalainen, Oulun ja Kainuun Perussuomalaiset Nuoret ry:n toiminnanjohtaja ja hallituksen jäsen sekä Perussuomalaiset Nuoret ry:n hallituksen varajäsen, historianopiskelija

Paneelin vetäjä: historianopiskelija Tiina Heikkilä Patina ry:stä.”

Tampereen semma, kevät 2016 juliste

Vastaa

Your email address will not be published.