Palaa kohteeseen Menneet seminaarit

Syysseminaari Helsingissä 15. – 17.11.2019

Kun politiikan tutkimus kansallisella tasolla on edellisen seminaarin myötä käsitelty, on aika siirtyä tarkastelemaan historian roolia kansainvälisessä politiikassa. Tämän vuoden diplomatiateemaiseen seminaariin tulee korkean profiilin puhujia, ja myös hieman tavallista laajempi työelämäosio. Mikä on historian ja sen opiskelijoiden rooli kansainvälistyvässä maailmassa?

Aikataulu:

PERJANTAI 15.11.

Ensimmäisenä iltana ohjelmassa on Helsingin yliopiston historian opiskelijoiden rakastaman lehtori Risto Marjomaan ohjaama peli-ilta, jossa päästään eläytymään ensimmäisen maailmansodan syttymiseen johtaneisiin tapahtumiin. Pystyvätkö Holin jäsenet välttämään samanlaisen diplomaattisen katastrofin kuin mitä historian sivuille on kirjattu?

Itse tapahtuma järjestetään kello 17 alkaen Kaupunkikirjasto Oodin Brygga-tilassa ja on siksi alkoholiton. Noin kello 21 siirrytään jatkoille kohteeseen, joka julkistetaan lähempänä.

LAUANTAI 16.11.

Lauantai on tuttuun tapaan seminaarin pääpäivä. Luennoitsijoista kerrotaan lisää 28.10. alkaen.

klo 10-12 luennot
klo 12-13 lounastauko
klo 13-15.30 alumnipaneeli

Alumnipaneelin jälkeen samoissa tiloissa ehtii vielä keskustella alumnien kanssa ja nauttia erilaisista tarjoiluista.

Sitsit alkavat kello 18.30 cocktail-tilaisuudella. Pöytiin siirrytään 19.00. Sitsipaikkana toimii Helsingin Uuden Ylioppilastalon Alina-sali. Sitsit päättyvät noin kello 23.00, jonka jälkeen samassa tilassa siirrytään jatkoille. Ilmoitautuminen sitseille alkaa 1.11.2019 klo 12. Paikkoja on rajatusti, joten ole nopea! Lisätietoja sitsien omassa Facebook-tapahtumassa.

SUNNUNTAI 17.11.

Klo 11 järjestetään hallituksen kokous lähempänä päätettävässä paikassa.

Majoitus:
Muun muassa Helsingin korkeamman hintatason takia yhteismajoitusta ei tällä kertaa saatu järjestettyä. Facebook-tapahtuman keskusteluosiosta löytyy kuitenkin linkkejä hotelleihin, joista voi itse varata huoneita. Lisäksi ilmaisesta majoituksesta voi neuvotella keskusteluosioissa paikallisten opiskelijoiden kanssa.

Seminaariin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, mutta itsensä merkitseminen osallistuvaksi Facebook-tapahtumassa olisi hyödyllistä – näin saamme edes jonkinlaisen arvion osallisujamäärästä.