Historian Opiskelijain Liitto ry

Historiestuderandenas Förbund rf

Uratarinat

Töissä Kelalla

Olen käynyt sangen mielenkiintoisen uramatkan historian opinnot suorittaneesta humanistista Kelan suunnittelijaksi. Tunnustan, että opintojeni alussa en varmastikaan miettinyt nykyistä työpaikkaani potentiaalisena vaihtoehtona. Nyt olen kuitenkin ainoastaan tyytyväinen urakehitykseni vaiheeseen..

Toimitusjohtajana kustantamossa

Koska olin alun perin lähtenyt opiskelemaan historiaa tutkijan ura mielessäni, ilmoittauduin heti jatko-opiskelijaksi ja aloin hakea kiivaasti apurahoja väitöskirjaan. Väitöskirjatyön lähestyessä loppuaan tullut siihen tulokseen, ettei historiantutkijan ura urkene tai urkenisi kyllä, jos olisi rikas. Olin jatko-opiskelujen ohessa tehnyt erilaisia pieniä keikkatöitä kustantamoille, vaatimattomia hakemisto- ja oikolukutöitä, mutta väliin myös lausuntojen kirjoittamista..

Töissä ulkoministeriössä

Monesti minulta kysellään, että minkälainen taustakoulutus minulla tähän sangen monialaiseen tehtäväkenttään on ja pääsääntöisesti kysyjät yllättyvät, kun kerron pääaineeni olleen Suomen historia ja sivuaineina minulla on ollut yleinen historia, kirjallisuus, museologia ja valtio-oppi. Myös usein yllättää, kun kerron, että en ole käynyt lainkaan lukiota, vaikka minulla on ylempi korkeakoulututkinto..

Toiveena uudet haasteet

En pelkää haasteita, päinvastoin. Koulutukseltani olen sekä tutkija että IB-lukion historian ja yhteiskunta-aineiden aineopettaja. Päätin kokeilla siipieni kantoa, kun kuulin Firenzen kupeessa majaavasta European University Institutesta (EUI), joka tarjoaa Euroopan laadukkainta tohtorikoulutusta historian, oikeustieteen, sosiaalipolitiikan ja taloustieteen saroilla. Valmistuin vuonna 2005 filosofian tohtoriksi. Valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt erilaisissa ja erimittaisissa tutkimusprojekteissa..