Uusi vuosi alkuun Holin toiminnassa

Hei kaikille täältä lumisesta Turusta! Olen Tanja Laimi, Turun yliopiston historian ainejärjestö Kritiikistä, ja tämän vuoden Historian opiskelijain liiton puheenjohtaja. Hyppäsin hallitukseen taas tauon jälkeen, sillä olin hallituksen jäsen jo vuonna 2014. Innostuin kuitenkin lähtemään näin kylmiltäni puheenjohtajaksi. Kritiikki ottaa vetovastuun tältä vuodelta, ja meitä onkin hallituksessa neljä kappaletta. Hallitusporukka vaikuttaa kokonaisuudessaan mahtavalta, joten katsotaan mitä kaikkea saamme aikaan tämän vuoden aikana!

Tätä kirjoittaessani Holin tämän vuoden ensimmäinen tapahtuma, eli Hol -risteily on jo seilattu, ja palaute oli hyvää. Risteilyllä aina sattuu ja tapahtuu, eikä tämä varmasti ollut siitä poikkeus, mutta toivottavasti kaikilla oli hauskaa! Kiitos vielä viime vuoden hallitukselle tästä risteilyn järjestämisestä!

Tänä vuonna historian opiskelijat kokoontuvat seminaareihin Jyväskylään ja Tampereelle. Patinan kevään suurten 55-vuotisjuhlien vuoksi Jyväskylä ottaakin kopin jo tästä kevään seminaarikerrasta, ja Tampereelle päästään sitten syksyllä. Hienoja seminaareja varmasti tulossa, odotamme niitä innolla. Toivottavasti kummassakin seminaarissa nähdään väkeä joka kaupungista sankoin joukoin!

Tänä vuonna kunnianhimoisena tavoitteenamme on Holin toiminnan monipuolistaminen ja pieni uudistaminen. Vanhat ja hyvät perinteet tulevat jatkumaan samalla kaavalla, mutta otamme uutta myös joukkoon. Aiomme myös saattaa Holin Internetin ihmeelliselle aikakaudelle, uudistaa nettisivuja, tuoda pöytäkirjat julkisesti luettavaksi, ja käyttää toivottavasti vielä enemmän Holin sosiaalista mediaa vuoden aikana. Samoin Holin blogia yritetään päivittää ahkerasti – se on hyvä kanava, joka tavoittaa historian opiskelijoita ympäri Suomea!

Vielä tähän lopuksi haluaisin toivottaa mahtavaa vuotta 2018 kaikille historian opiskelijoille!

Tanja Laimi,

Historian opiskelijain liiton puheenjohtaja

pj(at)hol.fi

 

       Puheenjohtaja Pietarissa Eremitasin ihmeitä katselemassa