FUKSIT HOI! Tai miksi ei muutkin.

Nyt on pää pyörällä, opinnot ovat juuri alkaneet ja informaatiota tulee joka suunnasta. Ei hätää, nyt sitä tulee lisää. Olet varmaan kuullut omasta ainejärjestöstäsi historian opintojen parissa? Oletko kuitenkaan kuullut Historian Opiskelijain Liitosta, eli tuttavallisemmin Holista? Nyt kerron sinulle siitä.

Historian Opiskelijain Liitto on kaikkien Suomen yliopistojen historian ainejärjestöjen muodostama liitto. Siihen kuuluu 11 ainejärjestöä. Nämä ainejärjestöt ovat Kritiikki ry (Turku), P-klubi (Turku), Kronos ry (Helsinki), Polho ry (Helsinki), Taso ry (Helsinki), Varnitsa ry (Joensuu), Patina ry (Tampere), Tosine ry (Jyväskylä), Tiima ry (Oulu), Kleio rf (Turku) ja Historicus rf (Helsinki). Mikäli kuulut johonkin edellä mainittuun ainejärjestöön, tai olet ajatellut liittyväsi jossain kohtaa, Hol kuuluu sinulle.

Historian Opiskelijain Liitto ajaa kaikkien historian opiskelijoiden etuja. Holin jäsenenä saat rahanarvoisia etuja erilaisista museoista sekä olet tervetullut Holin tapahtumiin, kuten seminaareihin, joita järjestetään aina syksyllä ja keväällä. Syksyn seminaarin järjestää tänä vuonna Patina ry 16.-18.11, joten tervetuloa Tampereelle! Seminaariohjelmaan kuuluu luento-osuuden lisäksi myös erilaista iltaohjelmaa, ja niissä pääsee näkemään myös muita yliopistoja ja historian opiskelijoita ympäri Suomea. Seminaareissa jaetaan osallistujille myös upea Holin lehti Holkki. Tänä kesänä päivitetty lista museoalennuksista löytyy Holin nettisivuilta Hol.fi kohdasta jäsenedut. 

Opiskelijakortti ja Hol-tarra

Hol jakaa sosiaalisessa mediassa tärkeitä päivityksiä niin työelämään kuin muuhun historian opiskeluun liittyen. Tervetuloa seuraamaan meitä Facebookiin ”Historian Opiskelijain Liitto” ja Instagramiin @historianopiskelijainliitto.

Jokaisella ainejärjestön hallituksella on oma Hol-vastaava. Hol-vastaavalta voi aina kysyä lisää kaikesta Holiin liittyvästä, tai no miksei muustakin. Kaikkien ainejärjestöjen hallitukset varmasti esittäytyvät teille jossain kohtaa, elleivät ole esittäytyneet jo, joten pistäkää mieleen ne Hol-vastaavan kasvot.

No, miten pääset Holin jäseneksi, ja miten pääset nauttimaan museoalennuksista? Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta, kuin liittyä oman opinahjosi ainejärjestön jäseneksi (johonkin edellä mainituista järjestöistä) ja pyytää kyseisen ainejärjestön hallituksen Hol-vastaavalta tarra opiskelijakorttiisi. Tarrassa lukee Hol ja kyseistä tarraa näyttämällä olet oikeutettu saamaan alennuksen niissä museoissa, jotka Holin nettisivuilla näkyvät. Helppoa, eikö.

Tervetuloa opiskelemaan tai jatkamaan opiskeluja historian parissa!

 

Marjaana Tuominen
Holin sihteeri