Uuden puheenjohtajan tervehdys

Näin kesäkuun loppuun on hyvä uuden puheenjohtajankin vihdoin esittäytyä kaikelle kansalle. Olen 23-vuotias kolmannen opiskeluvuoden aloittava historian opiskelija Oulun yliopistosta. Viime vuoden hallituksessa toimin varapuheenjohtajana, ja tänä vuonna nousin uuden hallituksen puheenjohtajaksi maaliskuussa järjestetyssä vuosikokouksessa. Talvi ja kevät onkin mennyt hyvin pitkälti uuden vastuutehtävän opettelussa ja hallituksen saattamisessa toimintakuntoon.

Liitolla on viime aikoina mennyt ihan hyvin ja toivon, että sama meno jatkuu myös tulevaisuudessa. Edellisen hallituksen suurena projektina oli sääntömuutoksen tekeminen, ja se onnistuttiin saamaan päätökseen ennen nykyisen kauden alkua. Tahdonkin kiittää viimevuotista puheenjohtajaa, Karoliina Sipovaaraa, hyvin tehdystä työstä ja asiamme aktiivisesta eteenpäin ajamisesta, ja etenkin vielä innostuksesta jatkaa työtä liiton hallituksessa, nyt Kronos ry:n edustajana.

Nykyisen hallituksen tehtävänä on panostaa liiton näkyvyyden lisäämiseen etenkin historian opiskelijoiden keskuudessa, mutta myös liiton asemaan edunvalvojana. Opiskelijoiden edunvalvontajärjestöjen arki onkin tällä hetkellä varsin hankalaa, kun Suomen uusi hallitus on esittänyt leikkauksia opiskelijoiden etuuksista. Historian Opiskelijain Liitto tukee kaikin mahdollisin keinoin näitä leikkauksia vastustavien suurten opiskelijajärjestöjen, kuten Suomen Ylioppilaskuntien Liitto ry:n ja Suomen opiskelijakuntien liitto ry:n, ponnisteluja yhteisen asiamme eteen. Aiheesta ilmestyy varmasti kirjoituksia myös omaan blogiimme.

Tämän lisäksi Historian Opiskelijain Liitto täyttää ensi vuonna 60 vuotta. Liitto perustettiin Helsingissä vuonna 1966 Jyväskylän Tosineen, Tampereen Patinan, Helsingin Kronoksen ja Turun Kritiikin toimesta, ja rekisteröitiin virallisesti seuraavana vuonna. Onnittelut rakkaalle liitollemme jo etukäteen!

Vuoden seuraava suuri jälleennäkeminen tapahtuu syksymmällä Joensuussa, missä järjestetään liiton syysseminaari. Toivonkin, että mahdollisimman moni osallistuisi seminaariin, luvassa on varmasti mielenkiintoisia luentoja ja mukavaa iltaohjelmaa! Liiton kevätseminaari on virallisessa ohjelmassa merkitty järjestettäväksi Oulussa, mutta tähän saattaa tulla vielä muutoksia tämän vuoden aikana erinäisistä syistä johtuen. Asiasta tiedotetaan, jos muutoksia ilmenee.

 

Toivotan kaikille historian opiskelijoille oikein mukavaa loppukesää ja tulevaa opiskeluvuotta!

 

Olli-Matti Hiltula

Historian Opiskelijain Liiton puheenjohtaja

Vastaa

Your email address will not be published.