Puheenjohtajan tervehdys

Terve vaan kaikille. Olen Matias Saastamoinen, ikää 24 vuotta ja kuudes opiskeluvuosi alkamassa nyt syksyllä täällä Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa. Opintoni alkavat siis (toivottavasti) olemaan jo loppusuoralla, jolloin valmistuttuani pääsisin toimimaan aineenopettajana. Kuten yleisesti on tapana ollutkin, toimin liittomme varapuheenjohtajana viime kaudella ennen puheenjohtajaksi valitsemista. Pitkäaikainen ainejärjestöaktiivina toimiminen sekä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston jäsenyys ovat antaneet kokemusta ja hyviä valmiuksia Historian Opiskelijain Liiton puheenjohtajana toimimiseen.

Tämän vuoden toimikautemme on aikaisempia toimikausia lyhyempi, sillä hallitus vaihtuu jo vuodenvaihteessa, ja tulee vaihtumaan tästä eteenpäin aina vuodenvaihteessa, aikaisemman kevätseminaarin yhteydessä tapahtuneen vaihdoksen sijaan. Tämä ei meidän toimintaamme kuitenkaan vaikuta mitenkään. Elämme liittomme 50-vuotisjuhlaa, jonka kunniaksi herätämme Historian Opiskelijain Liiton ikivanhan Fakta-lehden henkiin ja julkaisemme 50-vuotisjuhlanumeron. Tästä eteenpäin lehteä olisi tarkoitus alkaa julkaisemaan kevät- ja syysseminaarien yhteydessä eli kaksi kertaa vuodessa. Oulussa järjestettävässä syysseminaarissa lehti on saatavilla.

Liittomme nettisivut ovat olleet melkoisen päivittämättömät vuodesta 2014, joten ensitöiksemme olemme suorittaneet päivitysoperaatiota ja pyrimme varmistamaan, että sivuillamme oleva tieto on ajantasaista. Myös blogikirjoittelu herätetään henkiin vuoden tauon jälkeen, ja uusi blogiteksti tulee tästä eteenpäin ilmestymään aina kahden viikon välein. Mitäpä muuta me keksimmekään? No ainakin näin sosiaalisen median valtakautena aiomme luoda liitollemme Instagram-tilin, johon julkaistaan materiaalia jokaisen jäsenjärjestön tapahtumista ja opiskelijaelämästä historianopiskelijoiden näkökulmasta.

Kaiken kaikkiaan, tänä syksynä riittää hommaa lehden työstämisessä. Edellä mainitut asiat ovat nyt olleet suunnitteilla ja toteutuksessa. Saa nähdä mitä muuta sitä keksitään. Tosiaan, marraskuussa järjestetään syysseminaari Oulussa ja toivonkin, että sinne osallistuu jälleen paljon porukkaa, kuten viime aikoina seminaareissa on paljon osallistujia ollutkin.

Täten toivottelen teille kaikille hyvää opiskeluvuotta! Tavataan syysseminaarissa Oulussa!

 

Matias Saastamoinen,Matias Saastamoinen, hallitusesittely 2016

Historian Opiskelijain Liiton puheenjohtaja

pj(a)hol.fi

Vastaa

Your email address will not be published.