Taatusti kliseisiä kulttuurivinkkejä Tampereella vieraileville

Tampereella on ollut tänä vuonna kova pöhinä. Tappara voitti SM-liigan, delfiinit lähtivät yön suojissa Kreikkaan, kaupunginvaltuusto päätti ratikan rakentamisesta, rantatunneli avattiin (ommuuten hiano, kannattaa käydä ajelemassa), Tesoman oma poika PATRIK LAINE nousi NHL:ssä maalipörssin kärkeen, Tampere3 tuli ja meni… Huh huh. Kovaa on mennyt, Tampereella on mennyt lujaa.

Tampere on Suomen paras kaupunki. Sen puolesta ei oikeastaan tarvitsisi edes argumentoida, mutta tässä silti lista suurista tamperelaisista vaikuttajista: jo edellä mainittu PATE, toinen Pate Ikurista, PETRI NYGÅRD… Melkoista.

Tampereella vaikuttavaa on myös kaupungin kulttuuritarjonta. Historian opiskelijat tapaavat usein olla myös museoiden ja muun kulttuurin ystäviä, joten ajattelin tarjota teille tässä pari tärppiä. Jos sinulla on opiskelijakortissasi Hol-tarra, voit kokeilla pyytää alennusta museoiden pääsymaksuista. Kirjoitushetkellä jäsenetujen ajantasaisuutta ei ole vielä tarkistettu, mutta sellainen on aikomuksena kyllä. Kaikkien listalla olevien kohteiden kanssa ei ole tehty sopimusta alennetuista pääsymaksuista.

Käymisen arvoisia museoita:

Amurin työläismuseokortteli. Auki vain kesäisin. Viihtyisä paikka, joka esittelee työväen asumisen historiaa. Museon yhteydessä toimii myös suosittu kahvila.

Poliisimuseo. En ole käynyt, mutta olen nähnyt hienoja kuvia, joissa ollaan menty maijan takakonttiin istumaan. Ihan niin kuin oikeat rosmot.

Työväenmuseo Werstas. Ilmainen! Hieno, iso höyrykone, ja muutenkin iso paikka, jossa paljon nähtävää. Erikoistärppinä mainittakoon juuri uudistettu Lenin-museo, joka tosin löytyy eri osoitteesta Hämeenpuistosta. (Lenin-museo Hol-tarralla 3 euroa)

Vapriikki. Sijaitsee hienolla paikalla Tammerkosken varrella. Vapriikista löytyy monipuolisesti kaikkea, jopa jääkiekkomuseo, josta löytyy Selänteen olympialätkän tehopiste-ennätykseen lämmäämä kiekko. What more can I say? (Hol-tarralla 3 euroa)

Muita:

Keskustori. Tampereen sydän. Jos kuulet käskyn ”torille”, tiedät minne mennä, oli kyseessä sitten suurlakko tai marginaalilajin MM-kulta.

Yökerho Doris. Kivoimpia baareja Tampereella. Ollut kuulemma joskus hotellin allasosasto.

Moro Sky Bar. Tampereen tasa-arvoisin baari. Paikalla ihan koko kansan kirjo, eikä maisemien ihailu maksa mitään.

Pyynikin näkötorni. Hyvät näkymät, hyviä munkkeja.

Kaupin tähtitorni. Humanisti, älä turhaan pelkää luonnontieteitä! Tänne kannattaa tulla hyvällä säällä ihmettelemään olemassaolon mysteerejä. Tampereen ursalaiset häikäisevät myös tietomäärällään.

Sticky Wingers. Tampereen perinneruokana on pidetty ”kuumaa mustaa”, mutta tätä nykyä ”wingseiksi” kutsuttu teurasjäte lienee jo syrjäyttänyt mustamakkaran.

Hervanta. Myyttinen paikka. Kannattaa mennä palloilemaan ja ihmettelemään paikan ainutlaatuista ilmapiiriä.

Eipä tässä muuta. Tervetuloa kaikki Tampereelle! Järkätkää ihmeessä Patinan kanssa jotain hauskaa ainejärjestöjen välistä toimintaa. Kaikki Holin jäsenedut voit tsekata näiltä sivuilta kohdasta ”Jäsenedut”.

 

Essi TurvalaEssi Turvala, hallitusesittely 2016

Kirjoittaja on Patinan Hol-vastaava ja Holin hallituksen varapuheenjohtaja.