Polho ry:n kevätmatka Tarttoon: Tarton torttutorpparit

Tartto taipuu täten: Tartto, Tarton, Tarttoon, Tartossa… Tämä tulee tietää.

Tartto tuli tutustumismatkamme tuloksena tosiaan tutuksi. Taisimme tekeytyä todellakin tavallisiksi tarttolaisiksi. Törmäsimmekin Tartossa tietynlaiseen tervehenkisyyteen. Tarttolaiset turisteja tavatessaan tyylikkäästi toimivat; todella tilannetajuisesti tituleeraavat. Taisivat tietää Tallinnan takaa tulleen tämän Taavetin.

Töllistelimme Tarton tunnettuja taloja. Tutustuimme täkäläisiin tapoihin. Töin tuskin taapersimme tuonne tänne tietämättä tuon taivaallistakaan. Taajamaa, toisten tontteja tallasimme. Taannehtivasti tihrusteltuna taisimme talsia tunnissa tuhansia tuumia. Tämän tuloksena takaisin täyshoitolalle tultuamme tuon tuostakin tanaan tuuperruimme.

Tartossa tavan tapaan tapahtui totisella tempolla. Törsäsimme tukun taalereita teehuoneilla.  Toisen tukun tapoimme tietenkin tuoppeja tilaten. Tanssimme tavernoissa; tarmokkaasti tamppasimme. Toipumiseen tarvitsimme tovin.

Tulimme Tarttoon tyhminä tolloina, torstaina takaisin tänne Tuonelaan taivalsimme tietäjinä. Tänään tiedämme Tarton taiat; tajuamme Tarton tarkoituksen. Toivomme teidänkin tosissaan Tarttoon tutustuvan.

DSCF0302

 

Kuvan ottanut Pekko Korvuo.

 

Kirjoittanut Lauri Särkkä, Polho ry