Tervetuloa historian opiskelijoiden elämään – ja joukkoon!

Historian Opiskelijain Liitto ry.

Historiestuderandenas Förbund rf.

Onnittelen oivasta valinnasta, jonka seurauksena tulet viettämään kokemusrikkaita aikoja uudessa, kehittävässä, mielenkiintoisessa ja haastavassa elämänvaiheessa. Et ole valintasi jälkeen yksin, sillä olet nyt osa oman ainejärjestösi yhteisöä. Sinusta itsestäsi riippuu, kuinka paljon haluat tutustua yhteisösi persooniin ja heidän järjestönsä toimintaan. Suosittelen kuitenkin ottamaan kaiken irti tulevasta opiskeluajastanne! 

Uuden elämänvaiheen tuomien mullistusten ja ainejärjestösi yhteisöllisen elämän lisäksi sinulle on tarjolla mahdollisuus tutustua historian opiskelijoiden maailmaan myös sen valtakunnallisella tasolla. Historiallista elämää vietetään nimittäin opiskelukaupunkisi lisäksi viidellä muulla paikkakunnalla Suomessa. Näiden kaupunkien historian opiskelijat ylläpitävät ainejärjestöjensä kautta yhteistä edunvalvojaa, kattojärjestöä ja yhteisöä, joka on Historian Opiskelijain Liitto (Hol ry). Vaikka ensimmäisten vuosien muut kuviot veisivät nyt huomiosi, olet aina tervetullut osallistumaan Liittomme toimintaan ja tutustumaan sen piirissä puuhaaviin opiskelijoihin. 

Vuonna 1966 perustettuun Liittoon kuuluu nykyisin 11 historia-alan ainejärjestöä seitsemästä eri yliopistosta. Opiskelijoidensa kattojärjestönä Hol valvoo ja ajaa historian opiskelijoiden etua. Liiton tavoitteena on edistää ainejärjestöjen välistä yhteistyötä ja tiedonvälitystä sekä tarjota mahdollisuus ajatusten vaihtoon muiden historian opiskelijoiden kanssa. Liiton hallitukseen kuuluvat vuorovuosittain vaihtuvasta puheenjohtajakaupungista tulevat puheenjohtaja, sihteeri ja taloudenhoitaja sekä jokaisen jäsenjärjestön Hol-vastaava.

Holin näkyvimmän osan muodostavat vuosittain järjestettävät syys- ja kevätseminaarit. Seminaarit rakentuvat ennalta määrätyn teeman ympärille ja sisältävät akateemisen osan lisäksi rentoa tutustumista sekä seminaarikaupunkiin että toisiin historian opiskelijoihin. Kaikki nykyiset ja entiset historian opiskelijat ovat tervetulleita seminaareihin. 

Seminaarien lisäksi Liitto julkaisee verkkosivuillaan (www.hol.fi) myös omaa blogiaan ja tarjoaa historian opiskelijoille yhteisen tiedotus- ja keskustelukanavan Facebook-sivuillaan. Liitto hankkii jäsenilleen myös etuja, jotka saat käyttöön oman ainejärjestösi jäsenyyden myötä. Jäsentarralla pääset esimerkiksi yhteistyömuseoihimme ilmaiseksi tai alennettuun hintaan. Vuoden 2021 loppuun voimassa olevan jäsenedun digitaaliseen kirjapalvelu Storyteliin löydät osoitteesta https://www.storytel.com/fi/fi/historianopiskelijainliitto.

Liiton jäsenet:

Jyväskylä: Tosine ry   

Helsinki: Kronos ry, Taso ry, Polho ry, Historicus rf 

Joensuu: Varnitsa ry                                                       

Turku: Kritiikki ry, P-klubi ry, Kleio rf        

Tampere: Patina ry                                                         

Oulu: Tiima ry                     

Antoisia opiskeluvuosia koko Historian Opiskelijain Liiton puolesta,

Maaria Haikola

Hol ry:n puheenjohtaja 2021, pj@hol.fi