Historian Opiskelijain Liiton jäsenedut

Historian Opiskelijain Liitto tarjoaa jäsenilleen jäsenetuja, jotka saa käyttöönsä voimassa olevaan opiskelijakorttiin liitetyllä Hol-tarralla. Hol-tarraan ovat oikeutettuja automaattisesti kaikkien jäsenjärjestöjen jäsenet eikä erillistä liittymistä tarvita.  Mikäli tunnistat itsesi oikeutetuksi Hol-tarraan, mutta sinulla ei sellaista ole, otahan yhteyttä järjestösi Hol-vastaavaan asiankorjaamiseksi.  

Hol-tarralla pääset ilmaiseksi tai tavallista opiskelijahintaa edullisemmin Holin yhteistyömuseoihin. Tarjoamalla edun sisäänpääsymaksussa, Hol haluaa kannustaa jäseniään vierailemaan museoissa sekä kulttuurillisista syistä että se tukeakseen opiskelijoiden ammatillista kehittymistä. Museoita on tarjolla ympäri Suomen ja niihin kuuluvat muun muassa vuoden museoksi 2021 valittu Loimaalla sijaitseva Suomen maatalousmuseo Sarka, Etelä-Pohjanmaan museo Seinäjoella ja Pohjois-Karjalan museo Joensuussa. Hol päivittää aktiivisesti yhteistyömuseoidensa verkostoa, joten mikäli suosikkimuseosi ei ole vielä Holin yhteistyömuseo, ota yhteyttä ja katsotaan, mitä asialle voidaan tehdä.  

Vuonna 2021 Holin jäsenedut monipuolistuivat hieman, kun jäsenille tuli mahdolliseksi aktivoida 30 päivän ilmainen kokeilujakso äänikirjapalvelu Storyteliin. Edun tarkoituksena oli tarjota jäsenille jotakin viihdykettä museoiden ollessa pandemiatilanteen takia suljettuina tai ne olivat avoinna vain rajatusti. Storytel-etu on voimassa vuoden loppuun ja aktivointilinkin voit pyytää oman järjestösi Hol-vastaavalta.  

Yksityishenkilöille tarjottavien etujen lisäksi Holin jäsenetuihin kuuluu myös jäsenjärjestöille myönnettävä avustus. Avustuksen voi saada eri kaupungeissa sijaitsevien, kahden tai useamman jäsenjärjestön välisen yhteisen toiminnan matka- tai järjestämiskuluihin. Avustuksella halutaan edistää jäsenjärjestöjen välistä yhteydenpitoa ja tutustumista toisiinsa. Holin hallitus päättää avustuksen määrästä tapauskohtaisesti hakemuksen perusteella, mutta sen suuruus voi olla enintään 200 euroa.  

Holin jäseneduissa on paljon kehityspotentiaalia tuleville vuosille. Uusia yhteistyömuseoita voi hankkia sekä ideoida täysin uusia etuja. Ainona rajoittavana tekijänä näen sen, että etujen tulisi palvella tasapuolisesti kaikkia historian opiskelijoita ympäri Suomen. Erilaisten verkkopalvelujen lisääntyessä jatkuvasti tämäkään ei kuitenkaan ole iso ongelma – vaatii vain hieman mielikuvitusta! 

Karoliina Nurmio 

Kirjoittaja toimii Holin hallituksessa jäsenetuvastaavana vuonna 2021