Ensimmäinen wappu koronan jälkeen

Wabu ei lobu! Vihdoin se on täällä: kolmen vuosikurssin ensimmäinen perinteinen opiskelijavappu. Omalla kohdallani erikoisemman tästä tekee vielä se, että toimin Tiima ry:n tapahtumavastaavana juuri nyt. Onneksi en ole ollut roolissa yksin, vaan tällä hetkellä kaverinani tapahtumien kanssa toimii eräs ennenkin kyseisessä pestissä toiminut.

Muistan lapsena ja teininä ihmetelleeni ja ihailleeni kaupungilla vapun aikaan näkyviä satoja ja taas satoja värikkäitä opiskelijahaalareita. Teininä Wikipedian artikkeli ”Luettelo suomalaisten opiskelijahaalarien väreistä” oli kovalla lukemisella ja opinkin pikkuhiljaa ulkoa Oulun opiskelijahaalarien värit (weird flex but ok). Mietin jo silloin, että oispa siistiä olla vielä joskus samanlainen. Ensimmäistä vappua on siis odotettu jo hämmentävän pitkään.

Tätä on odotettu ja nyt jos joskus on aika juhlia.

Tapahtumien järjestäminen yleisesti pitää sisällään todella paljon monenlaisia asioita, yllättäviä ja vähemmän yllättäviä. Tiloja pitää varailla ja koristella, lippuja täytyy myydä, täytyy tehdä laululäsyjä ja käydä kaupassa, täytyy työstää ihan ihmeellisiä pieniä yksityiskohtia ja varautua erilaisiin skenaarioihin – budjettia unohtamatta. Listaa voisi jatkaa oikeasti loputtomiin. Esimerkiksi siis sitsien järjestäminen on todellakin työlästä, vaikkakin yleensä tosi palkitsevaa. Sama pätee myös moniin muihinkin tapahtumiin, eikä pestiä voi ainakaan helppona pitää. Aina välillä pääsee myös huomaamaan, ettei joku ratkaisu toimi ja seuraavalla kerralla täytyy tehdä toisin.

Wapun järjestäminen on ollut raskasta, mutta toki myös kivaa. Perinteiset tapahtumat ovat sattuneesta syystä jääneet aika vieraaksi, mutta hyvällä avulla niistäkin on selvitty. Toisaalta pitkän tauon jälkeen on ollut myös mahdollista tuoda ja kokeilla uudenlaisia tapahtumia. Tekstiä kirjoittaessani wappu on jo hyvinkin menossa ja omat vastuuni tapahtumien kanssa alkavat olla ohi. Nyt saa siis keskittyä juhlimiseen ja pitää haalareita niin paljon kuin ikinä vain tahtookaan! Tätä on odotettu ja nyt jos joskus on aika juhlia. Upeaa wappua kaikille!

Tiimalaisia juhlistamassa wappua violetit haalarit päällä.

Niia Junttila, Tiima ry:n tapahtuma-, Specia- ja työelämävastaava kaudella 2022