Sommarhälsningar från Kleio!

Kevät tuli ja meni, tai siltä se ainakin Turussa tuntuu. Åbo Akademin historian opiskelijoille kevät on aina stressaavaa aikaa, etenkin meille, jotka valitsevat opettajan ammatin. Historian opiskelijoiden keskuudessa niin kutsuttu “Vaasa Kevät” on stressaava ja intensiivinen viisi kuukautta kestävä opettajien harjoittelu, johon sisältyy myös pedagogiikan syventävät kurssit. Koska Suomen ainoa ruotsinkielinen normaalikoulu löytyy Vaasasta, niin sinne muutto on yleensä välttämätöntä neljännen tai viidennen opiskeluvuoden aikana. Samalla, kun kleiolaiset jatkavat Turussa meininkiä, on meitä aina jonkin verran ylläpitämässä Kleion mainetta Vaasassa. Täytyy kyllä itse sanoa nyt kesän alkaessa, että on ihanaa olla takaisin aurinkoisessa Turussa!

Hallituksen mielestä on ollut ihanaa päästä järjestämään kaikenlaista tapahtumaa, etenkin nyt koronarajoitusten jälkeen.

Kleion toukokuu on ollut hyvin odotettu monista syistä. Vaikka kurssit ovat jo pitkään olleet loppusuoralla, niin tapahtumia on riittänyt. Hallituksen mielestä on ollut ihanaa päästä järjestämään kaikenlaista tapahtumaa, etenkin nyt koronarajoitusten jälkeen. Hyvä esimerkki tästä oli Kleion Luxemburgin matka toukokuun puolivälissä, jota oli suunniteltu jo yli kaksi vuotta. Koronan takia matkaa siirrettiin lukuisia kertoja ja suunnittelusta tulikin välillä hyvin vaikeaa. Mutta joka tapauksessa matkasta tuli uskomaton. Kleio matkasi myös samalla Saksan Trieriin ja Ranskan Metziin, jossa museot, historialliset nähtävyydet ja viini maistuivat mainiosti. Hallituksen puolelta oli myös kiinnostavaa kokea erilaista opiskelijoiden kulttuuria Keski-Euroopasta.

Kesän tultua Kleiolla on aina tapana nähdä kesätreffeillä Turussa. Ainejärjestön hallitus järjestää joka vuosi piknikin jäsenille, jotka perinteen mukaan menevät piknikin jälkeen jatkoille Turun yöelämään. Näillä fiiliksillä haluamme jakaa lukijoille iloa ja hyvää kesän jatkoa!

Glad sommar hälsar Kleio rf!

 

Kleiolaisia poseeraamassa Kurfürstenplatzin ulkopuolella Trierissä.

Markus Paldanius ja muu Kleion hallitus