Inter Mannerheim – Historian huonoin jalkapallojoukkue? 

Aurinkoisena sunnuntai-iltapäivänä valmistaudutaan jännittävään otteluun Jyväskylän Comets Parkissa. Inter Mannerheim pelaa viimeistään runkosarjapeliä HimosLomat Cupissa. Huikeat kahdeksan katsojaa ovat seuraamassa peliä. Vastassa on Lääkintämiehet, jotka ovat sarjataulukossa ylempänä. Inter Mannerheimille peli on panokseton. Joukkueen sijoitus on sinetöity, eikä täten suoraa jatkopaikkaa pudotuspeleihin tule.  

Mutta ennen kuin menemme asiassa eteenpäin, mikä ihme on Inter Mannerheim? 

Inter Mannerheim on vuonna 2020 perustettu harrastejalkapallojoukkue, joka on alun perin koostunut pelkästään historian opiskelijoista. Inter Mannerheim ei kuitenkaan liity mitenkään Jyväskylän historian ainejärjestö Tosineeseen, vaikka enemmistö pelaajista ovatkin “tosinistejä”. Joukkueen kapteenin Dominic Saaren mukaan “Marskissa” on päästy “puhtaasta” hissalaisuudesta pois ja joukkueesta löytyy myös ei-historian opiskelijoita. “Nimi nyt oli huono hissalaisten vitsi, kun ei mitään parempaakaan pystytty keksimään. Nyt saadaan sitten aina kärsiä ja hävetä ennen matseja, mutta nämä tunteet kulkevat käsi kädessä todellisen Inter Mannerheim kokemuksen kanssa” Saari kertoo. 

Joukkueen sisällä on innostava, aktiivinen ja huumorintajuinen fiilis, jolla päästään eteenpäin.

Joukkueen tämän vuoden kausi on Saaren mukaan muistuttanut paljolti Linnamäen “yskivää vuoristorataa”. Inter Mannerheim sai hankittua seuran historian ensimmäisen turnausvoiton Uuraisista, mutta myös uskomattomia kömmähdyksiä on tullut kauden aikana – erityisesti HimosLomat Cupissa. “Vielä pari viikkoa sinnitellään, niin nähdään tämän vuoristoradan kohtalo” Saari kertoo. 

Kun Saarelta kysyy, mikä on juuri parasta joukkueessa joukkueen ilmapiiri tulee esiin: “Joukkueen sisällä on innostava, aktiivinen ja huumorintajuinen fiilis, jolla päästään eteenpäin. Tämän lisäksi meillä on hurja fanijoukko, jotka pitävät jöötä pilke silmäkulmassa. Kaudet huipentuvat aina saunailtaan, jossa pelaajisto ja fanit juhlivat yhdessä ja nämä tapahtumat ovat itselle kyllä aina kesän kohokohtia” 

Miten sitten lopulta pelissä kävi? Inter Mannerheim voitti ottelun ylivoimaisesti 3–0, ja lukema olisi voinut olla suurempi, jos yhtä maalia ei olisi hylätty paitsion takia. Inter Mannerheim sijoittui HimosLomat Cupin runkosarjassa seitsemänneksi, jääden ulos neljän parhaan joukosta, mikä olisi taannut automaattisen paikan lopputurnauksen pudotuspeleihin. Inter Mannerheim karsii paikasta pudotuspeleihin elokuun viimeisellä viikonlopulla. Saarella on kova luotto joukkueen menestykseen ja mahdollisuuksiin päästä aina finaaliin saakka: “Vaikeita vastustajia luvassa, mutta hyökkäyspeli sujuu kuin tanssi ja joukkue on valmistautunut kiitettävästi tulevaan koitokseen!” 

Inter Mannerheimin joukkue.

Santeri Helakallio

Tosine ry:n ja Holin hallituksen jäsen kaudella 2022