Puheenjohtajan tervehdys 2023

(En svensk översättning hittar du från vår svenskspråkiga hemsida)

Moro! Historian Opiskelijain Liiton kiertävä puheenjohtajuus on tälle vuodelle osunut – toki suunnitellusti – Patinalle. Tampereen historianopiskelijoiden ainejärjestö juhlii tänä vuonna 60-vuotiasta historiaansa. Vuosijuhliin on koronavuosien väistyessä ehkä aiempaa enemmänkin aihetta. Ainejärjestöt ovat edelleen olemassa ja (toivottavasti) keskeinen osa historianopiskelijoiden integroitumista yliopistojensa sosiaaliseen elämään. Monelle oma ainejärjestö ja myös Liitto ovat kuitenkin ehkä jääneet etäisiksi, jos opinnot ovat alkaneet koronarajoitusten aikakaudella.

Myös Holin toiminta on normalisoitunut vasta viime lukuvuoden aikana pandemian jäljiltä. Seminaareja on päästy viettämään nyt kolmesti ihan naamatusten, mikä on aivan loistojuttu. Selvää on kuitenkin, että sähköinen viestintä on tullut entistä tärkeämmäksi osaksi ainejärjestöjen ja Liiton toimintaa. Viimeistään koronan myötä ovat esimerkiksi kokouskäytännötkin muuttuneet: monessa ainejärjestössä kokouksiin on mahdollista osallistua etänä näillä näkymin myös tulevaisuudessa ja niin myös Historian Opiskelijain Liitossa.

Saavutettavuus ja monikanavaisuus ovat myös keskeisiä toiminnan painopisteitä, mitä uusi Holin hallitus haluaa painottaa alkaneella kaudella.

Saavutettavuus ja monikanavaisuus ovat myös keskeisiä toiminnan painopisteitä, mitä uusi Holin hallitus haluaa painottaa alkaneella kaudella. Pääsimme järjestäytymään tammikuun loppupuolella ja heti ensi töiksemme hallituksessa valitsimme joukostamme Holin tiettävästi ensimmäisen nettisivuvastaavan. Lisäksi joitain vuosia sitten aktiivisemmin haltuun otettu Hol-blogi saa jatkossakin sisältöä mahdollisimman usein ja säännöllisesti. Myös muita somekanavia pitkin pyritään viestimään jäsenistölle aktiivisemmin, jotta Liitto näyttäisi historianopiskelijoille vähemmän etäiseltä vahakabinetilta (jos jollakulla opiskelijalla tällaisia tuntoja on!) vaan ihan oikeasti lähestyttävältä ja toimivalta entiteetiltä oman ainejärjestön rinnalla.

Kehotan teitä tarttumaan sähköpostiohjelmiinne sulkakynät (sormetkin sallittuja, lienevät käytännöllisempiä) sauhuten, mikäli mieleenne juolahtaa minkäänlaisia ruusuja tai risuja tai eritoten kehitysehdotuksia Liiton toimintaan liittyen. Muistetaan tänäkin vuonna käyttää mahtavia museoetuja, joita Hol-tarraa vilauttamalla voi saada, ja tavataan viimeistään kevätseminaarissa!

Lopuksi haluaisin vielä kiittää edellistä hallitusta hyvästä duunista, hyvistä semmoista ja (kuulemma) hyvästä risteilystä!

Riina Korteneva, Historian Opiskelijain Liiton puheenjohtaja

pj [at] hol.fi